Plastic Identificatie Tool
 
 
Plastics
Bij de plastics is er onderverdeling gemaakt in vier soorten plastics. Heeft u geen enkel idee bij welk soort het plastic is wat u zoekt? Hieronder zijn de beschrijvingen van de vier soorten plastics te lezen. Daaronder kunt u alle plastics vinden op alfabetische volgorde.

Kent u het plastic enkel onder een andere naam zoals bijvoorbeeld, foam, formica of piepschuim? Raadpleeg dan de namenlijst, daar kunt u ze vinden met de officiële soort naam er direct onder. Door op die naam te klikken komt u op een pagina met de specifieke informatie van die specifieke plastic.


Schuimen

Het plastic bevat luchtbellen en hierdoor een celstructuur. Als gevolg is het object vaak lichter dan eerste instantie oogt. Over het algemeen wordt er een verschil gemaakt tussen harde en zachte schuimen.

Elastomeren

Het is rekbaar en neemt vervolgens zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Let wel op: het is niet altijd erg rekbaar, zeker als het materiaal dikker wordt kan het zijn dat je het amper uit kan rekken. Oudere elastomeren kunnen zelfs helemaal verharden.

Folies

Het is dunner dan 1 mm en je kan het over een buis rollen. Er zit geen voorgevormde vorm in (vacuum getrokken of met mal gemaakt).

Rigide

Rigide plastics zijn onderverdeeld in drie sub-categorieeën: plaatmateriaal, industrieel gevormd plastics en door de kunstenaar gevormde plastics.